Afsluiting Windkracht 6

9 mei 2023

Windkracht6 is een muziekproject wat wordt gegeven in groep 5 van de basisschool. In een paar weken maken de kinderen kennis met de verschillende groepen instrumenten, de basis van Algemene Muzikale Vorming (AMV) en er worden liedjes ingestudeerd. Daarnaast maken de kinderen een eigen instrument. Dit project wordt officieel afgesloten samen met ons orkest.

Woensdag 29 maart was het weer zover. Nadat diverse muziekleerkrachten op school de onderdelen van dit project hadden behandeld, waren we  klaar om samen het project af te sluiten.

Tegen 19.00 uur kwamen de leerlingen samen met juf Lotte en juf Priscilla  naar de Wierenbos. Uiteraard waren ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s ook van harte welkom.

Als speciale gast om de avond aan elkaar te praten hadden we mijnheer Toon Ladder uitgenodigd.

Terwijl de leden van het orkest de liedjes bliezen, zongen de kinderen de teksten van de liedjes.

Daarna volgde de muziekbingo.

En als uitsmijter hebben we samen het nummer “Oos moeder zee nog” gespeeld/gezongen. Hier mochten de leerlingen meedoen met de eigen gemaakte instrumenten.

Als klap op de vuurpijl mochten de kinderen alle instrumenten uitproberen.

We kunnen terugkijken of een hele leuke, gezellige avond. En wie weet, wellicht is er iemand/ zijn er meerdere mensen  zo enthousiast geworden tijdens deze avond dat hij/zij erover nadenkt om ook muziek te gaan maken.  Via onze vereniging kun je proeflessen volgen om te “proeven” of muziek maken iets is wat bij je past.

Neem gerust contact met ons op.

Overige nieuwsberichten

OMT 2024

27-03-2024

actie raad gewicht van paashaas

26-03-2024

Word jij onze nieuwe dirigent(e)?

28-02-2024