Maatschappelijke betrokkenheid

Maatschappelijke betrokkenheid

Wij vinden het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met muziek.

 Daarom verlenen wij medewerking aan het project Windkracht 6. Het gaat hier om een muziekproject waarbij leerlingen van groep 5 van de basisschool in 6 weken tijd op een speelse wijze kennis maken met de basis van muziek. Hierbij komen alle instrumentgroepen, een stukje algemene muzikale vorming en zang aan bod. Aan het einde van het project is er een gezamenlijke afsluiting waarbij de vereniging samen met de kinderen de liedjes van het project zingen/blazen. Daarna volgt een muziekbingo en als afsluiting mogen de kinderen de muziekinstrumenten uitproberen. Je zult begrijpen dat de kinderen dit als hoogtepunt van de avond beschouwen. 

Daarnaast wordt door de vereniging blokfluitles gegeven op de basisschool. Het leren spelen op een blokfluit is voor heel veel kinderen de eerste ervaring van zelf muziek lezen en maken. Uiteraard wordt tijdens deze blokfluitles ook een stukje algemene muzikale vorming gegeven. 

Iedere dorpsgenoot, iedere vereniging gevestigd in ons dorp, kan een beroep op ons doen. Als er “iets te doen is” waarbij onze aanwezigheid gewenst is, doen we onze uiterste best om gehoor te geven aan zo’n verzoek. Uiteraard verzorgen wij ook buiten ons dorp een optreden. Als u hier interesse in heeft/informatie over wilt, aarzel dan niet contact op te nemen. Dit kan via het contactformulier of stuur een mail naar  info@wernhoutvooruit.nl.