Word jij onze nieuwe dirigent(e)?

28 februari 2024

Wij zijn op zoek naar een nieuwe dirigent(e) voor ons harmonieorkest.

Wij zijn wij?

Het harmonieorkest bestaat op dit moment uit 25 enthousiaste en gedreven muzikanten, met een gezonde leeftijdsopbouw. Wij repeteren op maandagavond van 20.00 – 22.15 uur bij Café de Valk, Wernhoutseweg 135 in Wernhout.

We presenteren ons graag tijdens diverse concerten en/of uitwisselingen. Eens per jaar treffen alle muziekverenigingen van de gemeente elkaar, waar we graag naar toe werken. Ook pakken we eens per 2 jaar wat groter uit om een themaconcert te organiseren.

Doel

Ons doel is om op een prettige wijze met elkaar leuke lichte muziek te maken, waarbij een uitdaging niet uit de weg wordt gegaan. We werken graag aan het verbeteren van het muzikale niveau. Daarnaast staan sfeer en gezelligheid hoog in het vaandel. Het streven is om samen met ons te werken aan onze projecten en optredens. Deelname aan bondsconcoursen heeft momenteel niet onze prioriteit.

Wat zijn onze verwachtingen?

 Je bent in het bezit van een conservatoriumdiploma HaFaBra directie, of je bent een vergevorderde student hiervoor, of je hebt een dirigentencursus gevolgd en ruime ervaring als dirigent voor een harmonie/fanfare orkest.

  • Je kunt werken, of hebt al ervaring, met een groep muzikanten van een uiteenlopend niveau, ervaring en leeftijd.
  • Je vindt het sociale aspect van een vereniging ook belangrijk en wil daar een rol in spelen.
  • Je wilt/kunt repertoire zoeken, in samenwerking met de muziekcommissie.
  • Je bent in staat om, indien nodig, aanpassingen in een muziekstuk te maken voor onze bezetting.
  • Je kunt met inzet en enthousiasme het orkest verder laten groeien en je hebt oog voor het niveauverschil van de leden, waarbij je iedereen in zijn/haar waarde laat.
  • Je bewaakt de balans tussen muzikale prestaties en speelplezier/gezelligheid.
  • Je onderhoudt een duidelijke communicatie met en naar de leden en het bestuur.
  • Proefrepetities (maximaal 2) zijn onderdeel van de selectie.

 

Ben je enthousiast geworden?
Stuur dan uiterlijk 31 mei 2024 je reactie met CV en motivatie naar info@wernhoutvooruit.nl. Ook  voor meer informatie kun je via bovenstaande mail contact opnemen. Kennismakingsgesprekken volgen, en vanaf juni 2024 is er ruimte voor proefrepetities.

Overige nieuwsberichten

Wafelactie

15-05-2024

OMT 2024

27-03-2024

actie raad gewicht van paashaas

26-03-2024